Hakkımızda

Günümüz teknolojilerini kullanmakta sıkıntı yaşamayan bireyler teknoloji kullanım bilgilerini ve becerilerini belgelendirme konusunda sıkıntı yaşamaktadır. İstihdam edilmekte aranılan ilk şartlardan biri olan teknoloji kullanım yeterliliğini ispatlamak konusunda geçmiş tecrübelerini referans olarak göstermek en çok kullanılan yol olmuştur. Fakat yeni mezunların iş tecrübesi olmaması ya da tecrübenin kolay kolay elde edilememesi gibi nedenler iş hayatına atılacak genç bireyler açısından sıkıntılar yaratmaktadır. Bu nedenle Sertifikasyon Programları önemli vazifeler görmektedir.

Teknoloji kurumları başlattıkları sertifikasyon programları ile teknoloji dünyasına yön veren ürünlerini yeterli bir şekilde kullanabilen kalifiye bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Microsoft Sertifikasyonu iş dünyasında en çok aranan nitelikli sertifikaların başında gelmektedir. İş dünyasında ki istihdam ilanlarına bakıldığında direkt olarak sertifika kodu ile aranılan nitelikleri yazılmaktadır. Bu durum gösteriyor ki öğrenilen Temel düzey bilgisayar kullanımından yazılım geliştirme araçlarının kullanımına kadar olan Microsoft becerilerinin belgelendirilmesi bir ihtiyaç haline gelmektedir.

Microsoft, sertifikasyon konusunda detaylı bir yelpazeye sahiptir. İş dünyasında bulunan bütün iş kollarına yönelik sertifikasyon programı mevcuttur. Microsoft IT Academy Programı ile Microsoft Sertifikasyon programı sınavlarına hazırlamak üzere Eğitim kurumları ile anlaşmalar yaparak anlaşma yaptığı kurumlara eğitim materyali, sertifikasyon danışmanlığı, e-kitap, Microsoft ürünleri gibi desteklerde bulunmaktadır.

Kırklareli Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkıları ile Microsoft IT Academy üyesi olmuştur. Bu program ile öğrencilerimize Microsoft Sertifikasyon Sınavlarına yönelik, Microsoft Eğitimleri verilmesi amaçlanmıştır. Microsoft IT Academy üyesi kurumlara sunulan hizmetlerden öğrencilerimizin maksimum derecede faydalanması ve sonuç olarak mezun edilen öğrencilerimizin teknoloji kullanımlarını belgelendirmesi birincil amacımız olmaktadır. Kırklareli Üniversitesi IT Academy birimi olarak öğrencilerimize Microsoft Sertifikasyon Sınavlarına yönelik;

• Kurslar
  • Online Microsoft yayınlarından oluşan eğitim setleri
  • Deneme Sınavları
  • Microsoft Sertifika Danışmanlığı
  • gibi hizmetler verilecektir. Ayrıca Microsoft IT Academy üyesi olarak sertifikasyon sınavlarında öğrencilerimize birçok ayrıcalık sağlanmaktadır.